Mezi dnem a nocí

(Izmedu dana i noči)
Mezi dnem a nocí

Informace o akci a jejím konání

Uvedená výše vstupného platí pro nákup online. Každá vstupenka koupená na pokladně bude navýšená o 10 Kč.

Tří příběhy o otci a synovi na pozadí zlomových historických událostí...

První povídka nás zavede na konec 2. světové války do času, kdy se svět rozdělil na Východ a Západ. Černá Hora se vydala v rámci Jugoslávie pod vedením Josipa Broze Tita socialistickou cestou. Do vesnice kdesi v černohorských horách přijíždí skupina partyzánů, aby zvěstovala vítězství nad fašisty a zúčtovala se zrádci. Otec a jeho syn jsou partyzány postaveni před krutou volbu.

Ve druhém příběhu se dostaneme do okamžiku, kdy padla Berlínská zeď. Na letišti v Titogradu nocuje skupina cestujících, kterým byl zrušen noční let do Německa. Mezi nimi je i otec, který se těší domů, kde na něj čeká jeho malý syn. Jako talisman pro štěstí s sebou nosí nefunkční pero. Když s překvapením zjistí, že pero píše, dostane zlou předtuchu...

Poslední část filmu spadá do období po válce v Jugoslávii, ve které starší manželé ztratili jediného syna. Jeho ostatky se nikdy nenašly, a tak po nich otec pátrá. Z několikaletého pátrání je již unaven, kvůli své ženě, která je psychicky na dně, v něm ale stále pokračuje. Když ztratí všechnu naději, že svého syna najde, odhodlá se k zoufalému činu.

Délka akce: 77 minut
Rok výroby: 2018
Země původu: krajina_MNE, Srbsko
Žánr: válečný, drama

Datum lokální premiéry: 16. duben 2020

Režie

  • Andro Martinović

Hrají

  • Lazar Ristovski
  • Tihomir Stanić
  • Srdjan Grahovac
  • Marko Baćović