Pod rouškou noci

(Live by Night)
Pod rouškou noci

Informace o akci a jejím konání

Uvedená výše vstupného platí pro nákup online. Každá vstupenka koupená na pokladně bude navýšená o 10 Kč.

Galerie

Americký sen má svou cenu

Děj filmu „Pod rouškou noci“ je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani Prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. Kdokoliv s dostatečně velkými ambicemi a silnými nervy má příležitost dostat se k moci a penězům, a Joe Coughlin, syn náčelníka bostonské policie, již dávno hodil za hlavu svou přísnou výchovu a s vidinou zisků přešel na druhou stranu zákona. Ale i mezi zločinci existují jistá pravidla a Joe to nejposvátnější poruší: podrazí mocného mafiánského bossa, kterému ukradne peníze i jeho milenku. Vášnivý milostný vztah končící tragédií přinutí Joea odejít z Bostonu a na cestě za odplatou, provázenou ambicemi, milostným vztahem a zradou, se vydává vzhůru po žebříčku žhavého rumového podsvětí floridské Tampy.

Producenty filmu „Pod rouškou noci“ byli pod hlavičkou produkční společnosti Appian Way Leonardo DiCaprio („Vlk z Wall Street“, „Pryč od pece“) a Jennifer Davisson („Den zrady“, „Orphan“) a pod hlavičkou produkční společnosti Pearl Street Films Ben Affleck a Jennifer Todd („Alenka v říši divů“, „Across the Universe“). Výkonnými producenty byli Chris Brigham, Dennis Lehane a Chay Carter.

Po boku Bena Afflecka dále hrají Elle Fanning („Zloba – královna černé magie“), Brendan Gleeson („V srdci moře“, filmy „Harry Potter“), Chris Messina („Argo“, komediální seriál „The Mindy Project“), Sienna Miller („Americký sniper“, „Hon na lišku“), Zoe Saldana („Strážci Galaxie“, „Avatar“), a držitel Oscara Chris Cooper („Adaptace“, „Město“).

Členy Affleckova filmového štábu byli trojnásobný držitel Oscara hlavní kameraman Robert Richardson („JFK“, „Letec“, „Hugo a jeho velký objev“), držitel nominace na Oscara vedoucí výpravy Jess Gonchor („Opravdová kuráž“, „Hon na lišku“), držitel Oscara vedoucí střihu William Goldenberg („Argo“) a držitelka nominace na Oscara kostýmní výtvarnice Jacqueline West („Podivuhodný případ Benjamina Buttona“, „Argo“). Hudbu k filmu složil Harry Gregson-Williams („Marťan“, „Gone, Baby, Gone“).

Délka akce: 129 minut
Rok výroby: 2016
Země původu: USA
Žánr: drama, krimi

Datum lokální premiéry: 12. leden 2017